Vakantie in Beijing

Hoofdstad van de Volksrepubliek China

Beijing (of: Peking) is de hoofdstad van China. Met bijna 20 miljoen inwoners is het één van de grootste steden ter wereld. Het is een stad met een lange geschiedenis. De stad doet al eeuwen dienst als hoofdstad van China. Je vindt er dan ook heel wat bezienswaardigheden.


Kaart Beijing


Weer en klimaat

De winters in Beijing zijn koud en fris, met temperaturen net onder het vriespunt. De zomers zijn doorgaans warm en vochtig. De stad staat bekend om zijn slechte luchtkwaliteit (smog), en wordt daarnaast ook regelmatig, vooral in de lente, geteisterd door zandstormen.


Vliegveld

De belangrijkste luchthaven van Bijing is Beijing Capital International Airport. Het ligt op ongeveer 20km van het centrum van de stad.


Openbaar vervoer

Hoewel Beijing een uitgebreid OV-netwerk heeft, met onder andere trein-, bus- en metroverbindingen, is het OV te beperkt om de 20 miljoen inwoners van de stad en haar bezoekers van goed openbaar vervoer te voorzien. Er wordt dan ook druk gewerkt aan nieuwe metrolijnen.


Bezienswaardigheden

Beijing is een stad vol bezienswaardigheden. Echte musts zijn het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad. Wangfujing is één van de drukste en gezelligste straten van de stad. Liefhebbers van moderne architectuur bezoeken ook het gebouw van de Chinese staatstelevisie (CCTV), dat is ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas.

Tips Vakantie Beijing