Vakantie in Chengdu

Stad van hibiscus en brokaat

Chengdu is een eeuwenoude stad, die ruim voor onze jaartelling werd gesticht. De stad ligt midden in een zeer vruchtbare streek en was vroeger vooral bekend vanwege zijn prachtige hibiscusplanten op de stadsmuren en de kostbare stoffen die er werden gemaakt. Tegenwoordig is Chengdu een metropool die meer dan 5 miljoen inwoners telt en is het één van de belangrijkste steden in China.


Kaart Chengdu


Weer en klimaat

Het klimaat in Chengdu is mild en vochtig. In de winter liggen de temperaturen gemiddeld net boven het vriespunt, in de zomermaanden rond de 25°C. Het is vrijwel altijd bewolkt in Chengdu. De meeste regen valt in de zomermaanden.


Vliegveld

Het vliegveld van Chengdu, Chengdu Shuangliu International Airport, is de één van de drukste luchthavens van China. Het ligt ongeveer 15km buiten het centrum van de stad.


Openbaar vervoer

Chengdu is een belangrijk spoorwegknooppunt en heeft dan ook uitstekende verbindingen met andere steden. In de stad kun je je verplaatsen via de moderne High-Speed Railway, en sinds kort ook per metro. Ook rijden er bussen.


Bezienswaardigheden

De historische wijk van Chendu heet Jinli. Hier vind je het China uit de boeken van Kuifje, met smalle steegjes vol met rode lampionnen. Het moderne China vind je in Chunxilu, een drukke winkelstraat met winkelcentra, café's en vooral veel neonreclame.

Tips Op Vakantie in Chengdu