Geld en Pinnen in China

Officiële munt

De officiële valuta van China is de Ren Min Bi (RMB). De munteenheid heet Yuan. Deze wordt op straat ook vaak Kuai genoemd. De koers van de munt is gekoppeld aan die van de US dollar. Actuele wisselkoers...


China: Duur of goedkoop?

China is al lang niet meer zo goedkoop als het een aantal jaar geleden was. In de grote steden ben je in hotels, restaurants en warenhuizen vaak niet veel goedkoper uit dan in een gemiddeld Europees land. Op het platteland liggen de prijzen en tarieven stukken lager.


Creditcard

Creditcards zijn niet zo populair in China. In grote hotels en warenhuizen kun je er meestal wel mee betalen, maar elders niet. Chinesen betalen over het algemeen met contant geld.


Pinautomaten

Contact geld kun je opnemen bij de pinautomaat. In vrijwel elke stad of dorp vind je er wel één. Als deze voorzien is van het Cirrus of Maestro-logo (zie hieronder), kun je je Nederlandse pinpas meestal gewoon gebruiken.


cirrus maestro


Afgelegen gebieden

Reis je naar afgelegen gebieden, dan is het verstandig om genoeg contant geld mee te nemen.


Kosten

Aan het pinnen in China zijn meestal kosten verbonden. De tarieven verschillen per bank. Laat je daarom hierover, voor je afreist, even voorlichten door je bank.


Chinese bankrekening

Blijf je gedurende lange tijd in China, dan kan het uit kostenoverwegingen interessant zijn een bankrekening in China te openen. Laat je hierover voorlichten door je bank.

Tips Geld en Pinnen in China