Vakantie in Lijiang

Terug naar vervlogen tijden

Lijiang was ooit een belangrijke plaats aan de Zijderoute, die liep van de Middellandse Zee tot diep in China. Lijiang is nu vooral bekend vanwege zijn oude binnenstad, met smalle steegjes, beekjes en bruggetjes, die inmiddels ook een plek heeft gekregen op de UNESCO-werelderfgoedlijst.


Kaart Lijiang


Weer en klimaat

In de winter liggen de temperaturen rond het vriespunt, in de zomer is het er gemiddeld zo'n 18°C.


Vliegveld

Het vliegveld van Lijiang, Lijiang Sanyi Airport, is klein en wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten naar oa. Beijing, Kunming en Chengdu. Er rijdt een shuttlebus tussen de luchthaven en Lijiang.


Openbaar vervoer

Lijiang heeft een treinstation met verbiningen met Dali en Kunming. Het openbaar vervoer in de stad zelf vind plaats met bussen. Ook zijn er busverbindingen met plaatsen als Dali, Kunming en Shangri-La.


Bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheid van Lijiang is de oude binnenstad, met beekjes, bruggetjes en kleine winkeltjes. Helaas staat deze oude stad door de overweldigende toestroom van toeristen erg onder druk. De lokale winkeltjes en werkplaatsen hebben plaatsgemaakt voor bars en andere op toeristen gerichte etablissementen. Dichtbij vind je verder nog het Lugumeer, een bijna 100 meter diep meer, omringt door stijle bergen.

Tips Op vakantie in Lijiang