Vakantie in Macau

Het Las Vegas van het Oosten

Macau (of: Macao) is een voormalige Portugese kolonie, die in 1999 is overgedragen aan de Volksrepubliek China. Macau is een klein eiland in het zuiden van China. Het is het meest dichtbevolkte gebied op aarde. Het historische centrum van Macau staat sinds 2005 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Tegenwoordig is Macau vooral bekend als gokstad, die qua omzet Las Vegas al lang voorbij is gestreefd.


Kaart Macau


Weer en klimaat

In januari liggen de temperaturen gemiddeld rond de 15°C, in juli rond de 30°C. Hete zomerse dagen worden vaak gevolgd door flinke onweersbuien.


Vliegveld

Het vliegveld van Macao, Macau International Airport, is het enige vliegveld op het eiland. Het doet ook dienst als hub voor vluchten naar Taiwan en andere Aziatische landen. Er pendelen bussen tussen luchthaven en het centrum van Macao.


Openbaar vervoer

Macao heeft een goed uitgerust OV-netwerk dat voornamelijk draait op bussen, taxi's en ferries. Macao heeft geen treinstation.


Bezienswaardigheden

Het oude centrum van Macau is een boeiende mix van Europese en Chinese architectuur. Bekendste blikvanger is de ruïne van het Colégio de São Paulo, de resten van een universiteit die in 1594 op Macau werd gevestigd door de Portugezen. Macau Tower is een moderne, 338 meter hoge wolkenkrabber, die uitkijkt over het hele eiland. In de toren vind je restaurants, winkelcentra en een aantal theaters.

Tips Vakantie in Macau (Macao)