Vakantie in Shanghai

Havenstad aan de Yangtze-rivier

Shanghai is met meer dan 23 miljoen inwoners de grootste stad van China. Het is het belangrijkste financiële en handelscentrum van het land. De haven van Shanghai is inmiddels de grootste ter wereld.


Kaart Shanghai


Weer en klimaat

In de winter liggen de temperaturen net boven het vriespunt, in de zomer gemiddeld rond de 30°C. 's Zomers is het vaak vochtig warm. Ook komen er in dat seizoen soms orkanen voor. Het meest aangenaam is het er in de lente (wel wat nat) en de herfst (zonnig en droog).


Vliegveld

Shanghai heeft twee belangrijke vliegvelden: Shanghai Pudong Airport en Shanghai Hongqiao Airport. Pudong wordt voornamelijk gebruikt voor internationaal vliegverkeer; Hongqiao voor binnenlands vliegverkeer. 


Openbaar vervoer

Shanghai heeft een zeer uitgebreid en omvangrijk OV-netwerk, met metro-, trein, bus- en trolleybus-verbindingen. Betalen doe je met de Shanghai public transport card.


Bezienswaardigheden

In Shanghai vind je gebouwen in zeer uiteenlopende bouwstijlen. Van de traditionele en pittoreske Shikumen-straatjes tot de hypermoderne wolkenkrabbers zoals die van het Shanghai World Financial Center. In het Shanghai Museum aan het Volksplein vind je de grootste collectie Chinese voorwerpen ter wereld. De toegang is gratis.

Tips Vakantie Shanghai