Tips voor Hong Kong

Wat je beslist moet zien in deze stad

Hongkong is een regio aan de kust van het zuiden van China en wordt gezien als het grote financiële centrum van dat land. Het gebied strekt zich uit over 236 kleine eilanden. Op een van die eilanden heeft Hong Kong een van de grootste luchthavens van de wereld. Doordat uitbreiding van het oude vliegveld niet mogelijk was, hebben ze een kunstmatig eiland aangelegd waarop het nieuwe vliegveld is gebouwd.

Vanaf Schiphol gaan er directe vluchten naar Hong Kong waarvan de vliegreis ongeveer 11,5 uur duurt.

Meer info en ticketprijzen: Amsterdam - Hong Kong


The Star Ferry

De beste manier om de stad te bekijken, is door een tochtje op 'The Star Ferry'. Met deze boot vaart u langs de stad en heeft u daardoor een mooi uitzicht op de immense skyline en haven van Hong Kong. De meeste toeristen in Hongkong hebben vaak deze boottocht hoog op hun to-do list staan.


Victoria Peak

Voor een mooi panorama uitzicht over de stad kunt u naar de Victoria Peak gaan. Vanaf hier is ook mooi de haven van Hongkong te zien. Deze behoort tot een van de grootste van de wereld. De Peak is te bereiken door met de 120 jaar oude ‘Peak tram' naar de top af te reizen.


Tempels

Hong Kong beschikt over een aantal mooie oude tempels. De Man Mo Tempels zijn een van de oudste tempels en gebouwd als eerbetoon aan de God van de Literatuur (Man) en de God van de Oorlog (Mo). In 1847 werd de eerste en de grootste Man Mo Tempel ‘Sheung Wan' gebouwd en is gelegen aan de Hollywood road.


Historisch Museum

Wanneer men voor het eerst Hong Kong bezoekt, is het zeker interessant om langs het Historisch Museum te gaan. Hier kunt u de rijke geschiedenis van de stad ontdekken en de ontwikkelingen te zien die het heeft doorgemaakt om van een vissersdorpje uiteindelijk uit te groeien tot een grote wereldstad. Ook kunt u hier alles leren over de Britse en Japanse bezettingen van Hongkong.


Klokkentoren

Wanneer u de geschiedenis van Hong Kong inderdaad interessant vindt, kun u ook een bezoekje brengen aan de bekende Klokkentoren. Dit 44 meter hoge gebouw is in 1915 gebouwd en hoorde toentertijd bij het Kowloon-Canton station dat nu al is verdwenen. Het is gelegen aan de zuidelijke kust van Tsim Sha Tsui.

Tips Tips voor Hong Kong