Vakantie in Xi'an

Het hart van de Chinese beschaving

Xi'an is de hoofdstad van de provincie Shaanxi en was korte tijd de hoofdstad van heel China. Vanuit Xi'an begon de Chinese beschaving echt te bloeien. Het was nl. vanuit deze stad dat keizer Qin Shi Huangdi in 221 v. Chr. van China één land maakte. Zijn graf, met het beroemde terracottaleger, is hier te bezoeken.


Kaart Xi'an


Weer en klimaat

De zomers in Xi'an zijn vochtig en heet; de winters koud en droog. In het voorjaar heeft de stad vaak last van zandstormen, in de zomer onweert het er regelmatig flink.


Vliegveld

Xi'an Xianyang International Airport is een grote, moderne luchthaven. Het ligt op ongeveer 35km van het centrum van de stad.


Openbaar vervoer

Xi'an heeft zes treinstations en een uitgebreid busnetwerk. Momenteel wordt er gewerkt aan een metrosysteem. De stad is zeer voetganger-vriendelijk.


Bezienswaardigheden

In de stad vind je talloze prachtige stadsmuren, tempels en pagodes. Ook zijn er een aantal boeiende musea. Het bekendste is het Mausoleum van de eerste Qin-Keizer, met het beroemde terracottaleger. Ook het Shaanxi History Museum is zeker een bezoek waard. In de buurt ligt de Hua Shan, één van de vijf heilige bergen in China. Op de berg vind je een aantal taoïstische tempels.

Tips Op Vakantie in Xian